KARNİYOL

KARNİYOL

Sadece arıcı

15 Temmuz 2010 Perşembe

genel durum kontrolleri sonucu




Sığır kuyrukları hala full çiçekte yaklaşık 40 gündür bu şekilde. Arazi çok dik olmasından kaynaklanıyor olsa gerek arılar her kademede bir şeyler bulabiliyorlar.


Böğürtlenler çiçeklenmeyle meşgul arılar nektar toplamakla.


MAŞALLAH son haftalarda çok fazla polen geliyor seneye bu kovanları sadece polenemi çalıştırsak acep. Çevredeki arıcılar arılarının genelde bu vakitlerde söndüğünü söylüyorlar sanırım sebebi ortada polen ve bal blokesi. Birde katlı kovanların kurcalanmasını uygun görmüyorlar. Ayrıca kat vermeyice makbul saymayanlar var birde bu mevsimde bal alınmasının doğru bnlmayanlar. daha neler öğreneceğiz bakalım. Eylül den önce bal alınmazmış eski arıcılar öyle söyledi.

Abimde ise bir karakovan ve fenni kovan var yağışlardan sonra nüfusun azaldığını sebebi ise uçuşta olan arıların yağmura yakalanıp telef olması bilmiyorum ne derece mümkün. 4 Katı dolduran arı nereye gider...

Birinci katlarda genel olarak 5 çıta civarı full polen mevcut. Eğer düzenli kontrol etmemiş olsam şimdiye kovanların işi biterdi. Anaya sürekli yavrulama alanı açıyorum. Bazı kovanlar çok güzel petek kabartıyor.  


Bal durumu orta şekerli devam ediyor hala duruncaya kadar devam. Süzme yapamadığım için sırlanmasını bekleyip alıyorum çıtalardan.
Bazı kovanlar oğul derdine düşeli bal yapmayı bıraktılar hayırlısı bakalım...

Bunlarda bonus yaw bi hayvan bu kadarmı inat olur delirtecek bu 4 kovan ne balları var ne polenleri durmadan oğulda oğul bölme çarpma bi işe yaramıyor.


Bu da deli kovanlarımdan birisi çıta aldırmıyorlar. Açmak istemiyorum ama alt katlar hep polen blokesi olmuş ana üst kata yumurtluyor bal yavru polen birbirine karışmış mecburen kontrol ediyorum.

Erkek çıtalarını aldım varrova zararlısı neredeyse her göze 3 er beş er girip yavrulamış.

resmin tam ortasındaki arıyı görüyorsunuz umarım sanki cam yokmuş gibi görünüyor. Aracın içinde en az 20 arı arka cam az aralık kalmış doluştualar bir anda.


Korunga sulansa daha iyi olacak.


Cevizler bu şekilde 3 kez çapaladım sonuç istediğim yönde ilerliyor.
Yaramazım tavşan gezen yerlerde dolanıyor kışa tadına bakar İNŞAALLAH...


Fabrika kenarlarında açtılar ama arılıkta henüz çiçeklenmedi.



Ahududular yetişti ...


Üstteki resme bakınca şoförlük yapanlarımızın çoğu olacakları anlamıştır.
Fabrikanın kantarına tartıma gelen bu araç arka kısımdaki direk olarak kullanılan odunların kırılması sonucu bu hale gelmiş.
Yolda rampa çıkarken arkasındaki araçlara doğru olsa neler olurdu siz düşünün.
Hiç bir şekilde yüklü kamyonlara yakın gitmeyin bazen civata somun lastik fırlamasıda yaşanıyor çok dikkat etmek lazım...

Cümleten sağlıklı ve bol ballı arılarnız olması duası ile...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayın mirili her şey çok güzel gözüküyor paylaşım için teşekkürler sağlıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Zamanla daha iyi olacağız İNŞAALLAH. İlgin için teşekkürler.