KARNİYOL

KARNİYOL

Sadece arıcı

11 Ocak 2013 Cuma

Kar yağışı ve Ocak ayı son durumlar


Arı dostlarına ve dostlarıma Selamlar;

Görüntüler geçen haftadan.
Bu yıl ocak ayında arılar bir hafta keyifle dolandılar.
O esnada arı mevcudunu merak ettiğim bir kaç kovan vardı hem merakımı gidermek hem genel gözlem yapmak için bazılarının kapaklarını açtım.

Dikkatimi çeken ise üst resimde bulunan kovanın altı polen tuzaklı alt resimdeki kovan ise tel altlıklı ve aralarındaki fark hava şartları aynı olmasına rağmen tel altlıklı kovanlarda kışlayan arıların salkımda daha sıkı duruyor olmaları. 

Hele bahara çıksınlar yonca çiçeği getireceğim :)



Aynı hafta içerisinde fidanlıklarda çalışmalar yapmıştım.
Domuzlar ceviz kokusuna tarlaya geliyor ama yiyecek bulamayınca hırslanıp fidanların dallarını kırmışlar.
Zaten nerede avcı var önce onun tarlasını bulur.


Geçen sene aşıladığım muşmula yapraklarını dökünce meyveleri göründü hiç dikkat etmemişim.


Kovanların bugünkü durumları.
Alt sehpalarını iyi ki yapmışız kardan ve nemden korunuyorlar.


Pazartesi sabah Orhaneli'ye dönüş yolundayım.
Bursa'da kar hafiften yağıyor iken bizim yol çoktan kapanmış.


Salı günü tekrar Bursa'ya dönüyorum yol tam bir facia sağolsun karayolları öyle ilgilenmiş ki değmeyin gitsin.
20 km'lik ana yolu bir kaç kez dolaşmak o kadar zor olmamalı.

Sonradan öğreniyorum bizim yolu müteahhit'e vermişler greyder zincirsiz olunca doğal olarak çıkamamış hal böyle devam ederken eziyeti yine vatandaş çekti.



Fırçayı kim yedi bilmem ama Perşembe öğlen saatleri yol genişletilmiş araçlar rahatça gidiyor halde gördük.



Yoldaki kar durumlarını daha net görmeniz için araba ile resimledim.


Bir kaç haftadır bakıyorum bizimkiler balık derdinde en iyisi tahin helvasını fırından alayım  yetti gari yanacak:)


Araştırmalarım neticesinde bir fil izi buldum gider iken fili de buldum ama neyse :)

Kayıpsız bir sezon geçirmenin temenni ile...

11 yorum:

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Fatih arıların durumu ne kadar farklı, yani ekipman olayları nasıl degiştiriyor bunu çok net görüyoruz.

Eceli gelen domuz, acının füfegine sürtünürmüş, bundan dolayıdır ki, avcının tarlasına bulur, bilmezmisin::))

Muşmulaları nasıl görmezsin, demekki oralarda yiyecek çok::))

Yav filin izi o kadar tazeki, nereye gitti acep.

Sağlıcakla kal, bahara ne kaldı.......

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Fatih yakında arıların faaliyete geçer.Yeni sezonun bo ballı geçmesi dileğiyle,saglıcakla kalın.

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Zavallı fil kimbilir nerdedir şindi:(..Bizim usta geçenlerde filin mabadd kısmını marangozda pişirdiydi:( biz göremedik ya neyse kısmet artık gün ola neler görürüz:) Sağlıcakla kal.

Mirili dedi ki...

Ali abi seneye muşmulalar bu hale gelmeden hatırlatırım :)

Şimdilik izini takip ediyoruz ama görünüşe bakılırsa tencereye gidiyor :)

Vecdi amca inşallah temennimiz o yönde zira bundan sonra bizde bahar geldi demektir.
Önceki yıllarda şubat başı gibi larvalar oluyordu hayırlısı bakalım hava şartları ne gösterecek.

Doktor abi filin güveç isimli tencereye gittiğini görüyorum en azından izler belli ediyor :)
Usta muşmula derdinde görmez bile gittiği yeri :)

hayırlı günler dilerim...

İlhami Uyar dedi ki...

Fatih bey kış güzel geçti inşallah verimli bir sezon geçirme durumu olur,filleri hep vurmayın;çoğalsınlar bizde geliriz hep beraber kovalarız,kolaylık ve başarı dileklerimle

Renklerle Yolculuk dedi ki...

Tahin helvasının fırınlandığını ilk defa görüyorum. Sıcak mı yeniyor?

Mirili dedi ki...

İlhami abi kış maşallah biraz geç gelse de kuvvetli geldi.
Fillerden çok var siz gelin yeter ki ;)

Sayın renklerle yolculuk; tahin helvası sütle ezilip hamur haline getirildikten sonra fırında ısıtılarak servis edilen sıcak tatlılardan oluyor.
Kızarmış köy ekmeği ile yenildiği zaman çok güzel lezzetidir.

hayırlı günler dilerim...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Fatih Bey.

Kurdun kuşun hakkını bırakmak gerek.Bu hayvan domuzda olsa...

Eee... bırakmayınca hayvanda gerekli uyarıları yapmış::))

SLM ve Muhabbetle...

adsız dedi ki...

fırında tahın helva tatlısı
bi paket helvayı bı su bardağı sutle ıyıce ezılır ıcınene cevız ufalanır fırına dayanıklı kesalere paylastırılır tepsıye dızılıp fırına verılırr ve basında beklenılır 10 15 dk sonra cıkartılıp balık tan sonrra muhakkak yenır yoksa balık yedım olmaz selma

Renklerle Yolculuk dedi ki...

Tarif için teşekkür ederiz Selma hanım. :) Selamlar.

Mirili dedi ki...

Yusuf abi selamlar;

Onlar haklarını almak için diplerini kazsınlar ses etmeyiz be :)

Selam hanım tarif için teşekkürler.