KARNİYOL

KARNİYOL

Sadece arıcı

7 Kasım 2011 Pazartesi

Bayram da geldi...

Cümle İslam Ümmetinin Kurban Bayramı Mübarek Olsun.


Arada uzaktan arılara bakıyorum ama öyle içlerinde ne var ne yok açıkcası eskisi kadar kurcalamıyorum, balları var, kovanların içinde arı da var, ölmezde sağ kalırlarsa artık baharda görüşürüz diyerek kapatıyorum her defasında ama onları izlemekten keyif alıyorum bir süre kovan önlerinde uçuşlarını seyredip uzaklaşıyorum.


Bu şekilde onları izlemek çok keyifli.


Kovanlarımdan bala çalışanlar yavruyu kesti ama bölme yaptıklarım hala polen taşımaktalar el kadarda olsa yavru bir kaç çıta gördüm, bu soğuklar bile onların yavruyu kesmesine engel olmadı hala günlük yumurta var bakalım ne zamana kadar o şekilde devam edecek.
Geçen sene aralıkta kesmişlerdi daha 1 ay var.



Yabani böğürtlen  bizdeki adı "gırantı" dır. Sabahları oluşan kırağıdan henüz etkilenmemişler epeyce yemek nasip oldu.





Sonbahar artık yerini kışa bırakıyor.
Bu ağacın yanından av mevsiminde sürekli geçerim mutlaka yapraklarının çoğunluğu üzerinde iken kar yağardı bakalım bu sene nasıl olacak.


Ortadaki karışıklıları yaban domuzlarının eseri.
Hayvanın gerçekten kokusu görüntüsü itici duruyor, lakin ormanların müthiş bir çapalayıcısı ve tırmıklayıcısı, görevini başarı ile yerine getirmekte.
Onların yaptıklarının sebebi iledir ki yapraklar üzerindeki tohumlar toprağa karışıyor.



Bizde çok sevilen hatta etten daha makbul tutulan bir mantar türü "pıynar mantarı" veya "sıraca" isimleri ile anılırlar. Tatları çok lezizdir ama bünyesi alışık olmayanlara ne hikmetse rahatsızlık veriyor :)

Herşey gönlünüze göre olsun.

5 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Abi güzel paylaşımlar olmuş. Mantarlar da hoş duruyorlar. Alişık olmayanlara napıyorki, bizim ustada bi denesekmi acaba. Sağlıcakla kal abi.

miriliburak dedi ki...

Abi ustasız kalmakta var işin sonunda biz en iyisi o denemeyi yapmayalım her sonbaharda ağırlama derdi çıkar :))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Fatih hemen koşup arılarla bayramlaş mısın be ya.
Yiyecekler konusunda kara kaplı defteri açıp geçmiş arşivine bakıla diye, karar almışım. Son zamanlarda menüyü ne kadar bozsanda biz moralimizi bozmayıp, olayın geçmişine konsantre olamaya devam ediyoruz, biline....
Bursa ya gidiliceğini Sadri abide duymuş, ikide bir program belli oldu mu diye, telefon ediyor, bu gezi işlerini kim sızdırıyor basına::))

Sağlıcakla kal.

Hayırlı bayramlar.

miriliburak dedi ki...

Napalım onlarsız olmuyor :)

Kara kaplı defter hiç unutmazmı geçmişi, herşeyde hatırlatılmaz :)

Sadri abi tavşanın kulaklarını görünce koşarak gelirdi, asıl o na açıverin kara kaplıklıyı :)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Fatih arıların durumu iyi görünüyor,sonbahar gelmiş,kışda baharda size çabuk gelir.Mantar resmi dikkatimi çekmez,mantardan uzak dur.saglıcakla kalın.