KARNİYOL

KARNİYOL

Sadece arıcı

1 Mart 2011 Salı

hafta sonu sezonun ilk şurubunu verdim



Havalar bir haftadır sürekli soğuk gidiyor güneş görmüyoruz. Soğuğa rağmen bademler çiçek açmaya devam etmekte. Biraz ısınsa arılara yeter ama en son baktığımda sırlı petekleri açıyorlardı. Hava soğuk olduğu için şüphe edip biraz invert şurup hazırlayıp poşetle üzerlerine verdim. Umarım faydalı olur.



Köy yolundaki görüntü bu şekilde yükseklerde kar var çamların dallarında kalmış sanırım çiğ donup kar halini almış.


Kapasitesi yüksek olan kovanların birinde bu şekilde arı ölüleri vardı kontrol ettiğimde 3 tanesi varro zararlısı sebebiyle kanatsızdı. Diğerleri zannımca normal ölüm.


Kovan altındaki çekmecede ise içerideki faaliyet raporu vardı.


Bu en zayıf kovanım yavruyu en erken kesen kovan bu. kanaatimce yavru faaliyeti başlamış. Peteklerin üst kısımlarında bal yoktu. Verilen şuruba epey dua ederler.


Bu kazıntılar yaban domuzlarının eseri. Çok kişi bilmiyor bu hayvanların doğada yaptıklarını. Evet faydaları bağa bahçeye girince zarara dönüşüyor ama ormana girince tohumun ağaca ota çiçeğe dönüşmesine sebeptir. Sonbahar itibari ile ormanları karış karış alt üst ederler bu şekilde tohumları toprağa karıştırır ve toprağın havalanmasını sağlarlar. Buldukları herşeyi yerler. Önceki yıllarda defalarca avladığım olmuştur kalabalık oldukları zaman müthiş zararlı hale geliyorlar.



Doğa uyanıyor birzcık ısınırsa arılar bayram edecek.


Fındık bizde çok var ama maalesefki geneli yabani dere kenarlarında ormanlarda çok fazla. Bizim yiyecek kadar bahçemizde var aslında dikilse güzel verim verecek.
Herşey gönlünüzce olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mirili selamlar bende orhaneliliyim Bursa tarım il müdürlüğünde ziraat mühendisiyim bursada ve orhaneli sırıl köyünde arılarım var sen hangi köydensin şerbet için biraz erken değilmi?
Ahmetbeyhan@hotmail.com

miriliburak dedi ki...

Ahmet bey selamlar kovanlardaki duruma göre verdim.

köyümün adı miri İNŞAALLAH tanışırız.