KARNİYOL

KARNİYOL

Sadece arıcı

27 Aralık 2017 Çarşamba

Bir yıl daha biterken arılarımız ve gezip gördüğüm yerler.


بسم الله الرحمن الرحيم

Arı dostlarına ve dostlarıma selamlar.


Bir yıl ve görünüşe göre ne kadar söylemek erken olsa da, bir kış bitiyor gibi.
Arılar yavruya başladı ve bu havalara rağmen bahar gibi polen geliyor. Kimi köşelerde ballıbaba çiçekleri açmış vaziyette.
İlginç bir kış geçiyor İnşaallah baharımız iyi olur.



Normal şartlarda ana arı kutuları tercih edilmez, ancak 2 yıldır farklı bir metod kullanarak kışlatmaya çalışıyorum.

Arılarınızın sonbaharda veyahut kışlama esnasında ana arı kesmemesi için en önemli kriter, kış stoğudur.

Gezdiğim yerlerde dikkat çeken bir husustu, uyarı maksadı ile yazmak istedim.
İçeride 3-5 kg bal olması, arınızın tok olduğu manasına gelmez.
Eğer yeterli stoğunuz yoksa; hem stres, hem de bununla beraber saldırganlık ve son doğan yavruları gözlerde ölü vaziyette bulursunuz.
Özellikle sıcak bölgelerde, "şundan bundan bal gelecek diye bekliyoruz o yüzden dokunmadık" deniliyor. 
Olması gereken; hilal şeklinde, çıtanın alt kısmına kadar uzanan, sırlanmış veya gözlere iyice doldurulmuş yiyecektir.


Aynı zamanda arınızın ihtiyacı yoksa bunu yapmanıza da gerek yok.

Durduk yere bir şeyler vermiş veya yapmış olmak için yapılacak işler bu şekilde olmamalı.
İki yumurta görünce şakır şakır besleme yapılmaz.
Arı kendine bir gelsin, alanı açsın, meydan görünsün, durum ortaya çıksın, o da Şubat sonunu bulur.
Her şey normal ise; varroaya odaklanın, oksalik asit damlatma zamanını kaçırmayın.



Baharı bekleyemediğim lisanslı kraliçem.
Puanı sevenlere özel.


Arılığımın birinden sonbahar manzarası.

Erken baharda teslim edilecek damızlıkların bir kısmını istek üzerine bu hafta göndereceğim, baharın erken olması üreticilerin isteğini mi arttırdı nedir :)
Şu an 1500 t.
Fiyatlar henüz 2 yıldır aynı devam ediyor, fakat bahara değişecek.


Damat efendi arılara ısındı, biraz daha gayret ederse usta olup çıkacak :)


Mürsel ve arkadaşı :)


Elleri öpülesi çok çok değerli bir amcamız.


Yenidünya denilen muşmuladan gelen bal ile petekler ağarmış, yavru durumu şahane.


Tavafuken gördüğüm bir resim.
Defalarca yaklaştırılıp çekilen bildiğiniz peteğin resmi.



Mantar yılı ama sadece pırna mantarı bol, gerisi olmadı.



Kar altında dahi bozulmadan duruyor.
Kokusu, aroması çok leziz olan çeşitlerden biridir.










Eylül ayından bu yana gidip dolaşmak istediğim yerlerin bir kısmını görmek nasip oldu.
Ak Yokuş!tan Konya manzarası ile başlayalım.


Çıralı.


Alanya kalesinden liman ve Alanya'nın bir kısmı görünüyor.
Kıymeti büyük bir şehir.


Adrasan.


Düden Şelalesi olarak bilinen nehrin denize döküldüğü kısım.


Mavikent.

Yaklaşık bir aydır Antalya taraflarındayım. Epey tarihi yer gezdim o esnada arıcı arkadaşlardan biri aradı, ömründe hiç denizi canlı olarak görmemiş, haliyle bazen resimleri içi giderek seyrediyormuş, kimi resimlerimi duvar kağıdı yapmışlar.
Maalesef her yeri görme
 bilme şansımız olmuyor lakin bizim gördüğümüz güzellikleri sizler de görün istedim.


Lara.


Aksu Çayı'nın denizle birleştiği yer ve akşam güneşi.


Portakal bahçeleri.
Baharda mis gibi kokan bahçeler.


Portakal.


Akdeniz yaban mersini bunun siyah olanı da var.


Haliyle akşamları meyve ziyafeti :)


Antalya'da Termiye olarak biliniyor.
Mısır baklası veya acı bakla olarak da bilinir.
7 ila 10 günlük bir süreçte defalarca yıkanıp acılığı alınan bakla, pazarlarda veya cadde kenarlarında bizdeki mısır gibi, çerezlik tuzlanarak satılıyor.




Antalya pazarlarında bir çok meyve ve sebzeyi taze bulabilirsiniz. Çoğu bir gün önce veyahut sabah toplanmış.


Kumkat veya kamkat.


Resim ters kalmış bu da böyle oluversin.
İlginç bir sebze, kereviz gibi pişiriliyor ama tadını henüz bilmiyorum.


Kamkat'ın fidanı.


Ekmel Talebe Yurdu kermesinde gördüğüm ve ilk kez tattığım deve döneri.
Et biraz tuzlu ve hafifçe ekşilik var.


Künefenin ağası :)


Konya'nın meşhur kuzu güveci.

Kebap tadında lezzetli ve bereketli bir sezon yaşamak teraccisi ile :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

MaşaALLAH arılara tarafından oldukca iyi bakmissin abim
Fotolara bakilirsa çok güzel görüntü
Sakinlik ona keza
Başarılarının devamını okumak için
Selametle

Unknown dedi ki...

Burak bey yeni sezona yakisir guzel bir paylasim olmus. Mutlu yillar